
Koprovka s celerem
Recept: na máslo jsem nakrájela cibuli, nechala trošku zesklovatět, přidala nakrájený celer, zalila vodou, osolila a uvařila do měkka. Pak jsem to tyčovým mixérem rozmixovala, přidala kapku vody, bylo to dost husté, přidala asi půl kelímku smetany 31%, kopr a kapku octa a mírně povařila. Měla jsem cca 3 porce omáčky, celeru tak půlka. Celerová chuť není poznat.

Domácí housky bez mouky
Recept: 3/4 hrnku mletých slunečnicových semínek, 1 PL mletého zlatého lněného semínka (já dnes dala hnědé), 1PL celých slunečnicových /dýňových semínek, 2PL psyllia, 1,5 ČL prdopeče bez fosfátů, 1ČL soli, 2PL olivového oleje, 2 vejce, 1/2hrnku zakysané smetany. Vše smíchat a nechat 20-30 minut odstát. Péct v troubě na 200 st. cca 25 minut. Pak už jen dobrou chuť

Palačinky bez mouky (mozzarellové)
Mozzarella je základ těsta. 125 g mozzarelli se rozmixuje se 3 vajíčky – úplně do hladka, je potřeba tomu dát čas. Potom se tam vmíchá ušlehaná 1/2 smetany na šlehání (mě se osvědčila 40%). Potom špetička soli. To je vše. Pak smažím na kokosovém oleji. Náplň zbylá šlehačka s borůvkami /jahodami/ malinami… Dobrou chuť 🙂

Luxusní míša řezy bez mouky a běžného cukru
Suroviny: 4 vajíčka, 100 g krémového sýru – mě se osvědčila Goldessa Cream Cheese nebo může být i Philadelphia (v Lídlu vždy k sehnání),
40 g hořkého kakaa (plus mínus..), 30 g sladidla (já nejčastěji používám Erythritol nebo med), malinko soli, vysokoprocentní čokoláda – nad 65%
Na krém: 250 g mascarpone a jedna šlehačka 33% (mě se osvědčila ta krabičková), sladidlo dle chuti – cca 20 g.
Postup: oddělím bílky od žloutků a z bílků ušlehám tuhý sníh (se špetkou soli). Žloutky nejdříve smíchám se sýrem a sladidlem a pak postupně přimíchávám kakao. Když je těsto hladké začnu pomalu vmíchávat našlehaný sníh. Těsto vyliju na polovinu plechu (peču na pečícím papíru, který mi poslouží jako mantinel – nemám menší plech. Pokud máte i malý plech – můžete na celý) – obdelník cca 1 cm vysoký. Vložím do předehřáté trouby na 160°C a peču cca 15 minut – velmi záleží na troubě.
Mezitím se pustím do krému ? Vyšlehám si šlehačku, smíchám s mascarpone a případně dosladím a dám chladit do lednice.
Upečené a vychladlé těsto překrojím napůl. Jednu polovinu namažu krémem a přiklopím. Pak už jen vršek řezů poliji vysokoprocentní čokoládou a dozdobím ovocem.
Je z toho cca 6 kusů ?

Domácí hrášková polévka

Muffiny z mandlové a kokosové mouky
Původní recept

Domácí ovocná zmrzlina